Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Werkgeluk: (g)een overbodige luxe?

Als we denken aan “werkgeluk” dan krijg je al vaak horrorbeelden voor ogen van geforceerde teambuildings waar je in de regen collectief moet sukkelen om elkaar over hindernissen te krijgen en waar iedereen op het einde vooral gelukkig is dat de dag voorbij is.

Dragen afterworks bij aan werkgeluk?

Natuurlijk zijn er ook leukere initiatieven van bedrijven om hun werknemers gelukkig te stellen, denk maar aan afterworks waar er vrolijk geaperitiefd wordt en waar je leert dat je toch veel gemeenschappelijk hebt met die ene collega die je in het begin maar arrogant vond. Maar word je effectief gelukkiger van zo een halfjaarlijkse drink op kosten van het bedrijf? “Wat maakt je gelukkig?” is sowieso al een levensvraag maar volgens “the science of happiness” hangt geluk samen met de voldoening of tevredenheid die je krijgt als werknemer voor de resultaten van je gepresteerde uren.

Arbedjsglæd: geen Ikeakast

Heb je ooit al eens gehoord van Arbedjsglæd? Neen, het is geen Ikeakast, maar je zit geografisch wel in de buurt! “Arbedjsglæde” is een Deense term die ongeveer vertaald kan worden naar ‘gelukkig zijn op het werk’: het is een gevoel van tevredenheid die je krijgt in een professionele context. Je voelt de geest van Arbedjsglæde wanneer je je takenpakket, je collega’s, de financiële voordelen van de job positief ervaart en als er doorgroeimogelijkheden zijn en vooral dat je je gerespecteerd voelt op je werk. Natuurlijk komen er nog individuele factoren bij kijken zoals je persoonlijkheid, perceptie en emotionele intelligentie die bepalen of je je al dan niet comfortabel voelt in een professionele situatie. Als je nu eenmaal een job uitoefent waar je constant mentaal uitgeput van raakt dan kunnen toffe collega’s dit wel tijdelijk verzachten maar dit gaat je op lange termijn niet gemotiveerder maken om ‘s ochtends naar het werk te vertrekken.

Gelukkig zijn op je werk: belangrijker dan je denkt.

Nu denken sommigen misschien: “pff, al dat hippiegedoe rond gelukkig zijn op het werk, ik zal wel gelukkig zijn na mijn uren en gewoon op mijn job gefocust zijn”. Maar stel je dan de vraag: als je met tegenzin gaat werken, op automatische piloot je taken uitvoert en na het werk met een pintje of wijntje onderuitzakt in de zetel voor de tv: wil jij zo je leven leiden? We spenderen gemiddeld 38 uur per week op ons werk dus het zou toch jammer zijn mocht je die uren daglicht verspillen aan miserabel zijn.

Daarnaast heeft gelukkig zijn veel voordelen. Zo verspreidt gelukkig zijn zich sneller dan de pest. Is je teamleader een positief mens die je motiveert, dan ga jij als teamlid je gewaardeerd voelen en je beter inzetten. Gelukkig zijn draagt ook bij aan meer positiviteit en minder stress. Dag in dag uit slechtgezind zijn is vermoeiend voor je brein en dat heeft fysiologische gevolgen waardoor je echt in een dip kan geraken waar je mogelijks minder vlot uitkan. Voorkomen is beter dan genezen dus misschien kan je al van start gaan door een kijkje te nemen op de website van Week van het Werkgeluk: https://weekvanhetwerkgeluk.be/. Deel het met je collega’s en creëer een positieve werkplek waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Dat lijkt me al een goed begin.