Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Waardering op het werk zorgt voor hoger energiepeil

Discrete communicatie expert, rots in de branding, Queen/King of planning, talenknobbel, vlotte pen… Je weet wellicht over welke functie we het hebben? Yep, vandaag is het dag van de ASSISTENT! We geven assistenten daarom vandaag een extra schouderklopje. Maar ook door het jaar heen zouden we hen en onze andere collega’s meer complimenten kunnen geven. Meer erkenning of waardering leidt namelijk tot een hoger energiepeil en meer zin in de job zowel voor jezelf als je collega’s. Weet je niet goed hoe je een oprecht compliment kan geven? Wat is gepast op de werkvloer? Er is geen exacte handleiding, maar we geven je alvast enkele tips die een glimlach op je collega z’n gezicht zullen toveren.

Hoe begin ik eraan?

Je ziet er goed uit, je hebt een mooie t-shirt aan, je haar ligt goed: allemaal complimenten die je uiteraard kan geven, maar om een collega echt gewaardeerd te doen voelen, moet je net een stuk concreter en diepgaander zijn. Kies ervoor om zaken waar je collega echt in uitblinkt in het licht te zetten. Is je collega een kei in organiseren en heeft hij net een top event op poten gezet? Laat hem dan kort weten dat het dik in orde was en wat je net zo goed vond.

Indirecte complimenten

Onrechtstreeks een compliment geven, kan dat? Jazeker! Komt je collega tussen de middag afstevenen met een goed idee? Onthoud het en laat het vallen tijdens bijvoorbeeld een teammeeting. Vermeld erbij dat het idee van je collega komt en waarom je het goed vindt. Je toont hiermee respect en bewondering voor het idee van je collega. Wedden dat hij het zal appreciëren?

A compliment a day, keeps the doctor away?

Elke dag een compliment geven, is het een goed idee? Ja en neen, zorg er vooral voor dat je complimenten oprecht zijn en dat je iets positiefs zegt wanneer je collega ergens in uitmunt.