Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Vrouwen in de technologiesector

Als vrouw aan het werk in een IT-bedrijf? Dan ben je ongeveer even zeldzaam als een ijsbeer aan de Costa del Sol. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat slechts 18% van de IT’ers een vrouw is. Bovendien telt de Belgische top 100 van grootste IT-bedrijven slechts 5 bedrijven met vrouwelijke leider. Cijfers die pijnlijk duidelijk maken dat de techindustie nog steeds een mannenwereld is.

Maar hoe komt het nu dat zo weinig vrouwen hun plek vinden in de technologiesector? En waarom is dat net zo belangrijk?

De oorzaak?

Laat ons beginnen bij het begin. Een IT-job begint meestal bij een geschikte opleiding, en van de Belgische ICT-studenten is amper 8% vrouwelijk. Een cijfer dat heel wat onder het Europese gemiddelde bengelt, en op die manier zorgt voor minder instroom van vrouwelijke werknemers. Van de vrouwen die dan toch in een techjob terecht komen is er bovendien een grote groep die hun werkplek opnieuw verlaat. Maar liefst 56% van de vrouwen in de technologiesector verlaat na 10 tot 20 jaar hun job, een cijfer dat dubbel zo hoog ligt als bij hun mannelijke collega’s. Het tekort aan vrouwen in IT komt dus enerzijds door de lage instroom, en aan de andere kant door de hoge retentiegraad.

Nochtans, driekwart van de vrouwen in IT geeft aan dat ze van hun werk houden. Hoe komt het dan toch dat ze en masse hun werkplek verlaten? De belangrijkste oorzaak is de ontevredenheid met hun carrièrepad. Maar liefst zeven op tien vrouwen wil doorgroeien, maar botst daarbij op moeilijkheden, zoals sociale isolatie of het gebrek aan een mentor. Hierdoor hebben ze het gevoel dat ze vastlopen in hun groei, en beginnen ze met zoeken naar een andere job die hun carrièrewens kan vervullen.

Wat zijn de voordelen?

Nu, wat zijn de positieve effecten van een hogere dosis oestrogeen in het team? We lijsten ze even voor je op. Meer genderdiversiteit in het team levert niet enkel voordelen op voor de vrouwen zelf. Het zorgt ook voor meer innovatie, meer productiviteit, een groter marktaandeel en hogere financiële prestaties van het bedrijf. Bovendien leidt het tot innovaties die beter tegemoet komen aan een diverse maatschappij. Tenslotte zorgt een diverser team ervoor dat je als bedrijf minder moeite ondervindt met het aantrekken van toptalenten. Genoeg redenen om actie te ondernemen!