Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Video gaming and the brain: a match made in heaven.

Sinds het begin der tijden hebben mensen manieren gezocht om zich te amuseren na een drukke werkdag. De oermensen speelden OXO op een muur in een grot, Egyptenaren maakten elkaar in met Senet en onze voorouders duwden elkaar van een paard met een lans tijdens de middeleeuwen. In 1950 zag “Bertie the Brain” het daglicht: een gevaarte van 4 meter om boter-kaas-en-eieren te spelen. Het eerste computerspel was een feit.

Spendeer je je zaterdagavond het liefst als een Shaman in WoW, een sneaky archer in Skyrim of prefereer je de adrenalinekick van Counterstrike, vandaag de dag heeft iedereen zijn favoriet. Maar wist je dat je via gamen ook vaardigheden kunt aanleren die je tijdens je professioneel leven helpen?

Uitspraken zoals “Je wordt ongevoelig van al dat geweld” en “je brein rot ervan” heb je wel al vaker gehoord van een bezorgde oma maar dit is niet het geval, integendeel.

Actiespellen verbeteren namelijk het cognitief vermogen van het brein. Verschillende studies tonen aan dat door regelmatig te gamen belangrijke competenties worden aangescherpt zoals quick decision making en grote hoeveelheden informatie verteren waardoor je aandachtsspanne versterkt.

De combinatie van storytelling, video en geluid stimuleert het leerproces waardoor je informatie beter onthoudt wanneer je ze bent tegengekomen in een spel. Gamen draait om obstakels overkomen. Je moet strategisch nadenken en snel beslissingen nemen of je bent dood (in game natuurlijk). Dit zijn belangrijke vaardigheden die je vaak op vacatures ziet terugkomen. Daarnaast word je er natuurlijk gelukkiger van omdat je zelfvoldoening krijgt nadat je een moeilijke eindbaas hebt verslagen waar je al een week mee sukkelde.

Zet je dus vanavond comfortabel voor je Console of PC want vandaag is het international game day en dat mag niet zomaar passeren. Zeker nu je weet hoe games je slimmer en gelukkiger maken!