Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Roken op het werk en daarbuiten: de evolutie van 1976 tot nu

Vandaag (31 mei 2019) is het anti-tabaksdag. We staan daarom even stil bij de evolutie van roken en de regels die daaromtrent gemaakt werden door de tijd heen. Ook op de werkvloer werden de regels omtrent roken al menig keren aangepast. Wist je trouwens dat het pas sinds 2006 verboden is om te roken in gesloten, openbare plaatsen?

Een evolutie die traag op gang kwam

Tot 1976 was het toegestaan om te roken op het openbaar vervoer. Bussen, trams, treinen en vliegtuigen werden dus dagelijks gevuld met de geur van sigaretten. Pas vele jaren later, in 2002, werden tabaksproducenten verplicht om een gezondheidswaarschuwing te plaatsen op de sigarettenpakjes.

Opnieuw vier jaar later, in 2006, werd bij wet bepaald dat roken op openbare plaatsen verboden is. Tegenwoordig is het ondenkbaar dat er op gesloten plaatsen, die toegankelijk zijn voor publiek, gerookt zou worden. Daaraan werd een bepaling toegevoegd waarin het recht op rookvrije lucht van de medewerker toegekend werd. De asbak op het bureau van je collega was vanaf dan verleden tijd.

Toch waren er enkele uitzonderingen: er mocht nog gerookt worden in restaurants, in buitenruimten van scholen en cafés. Dit werd pas in de jaren nadien verboden.

Het stopte niet bij de wetgevingen van 2006. In 2014 werden de Europese tabaksrichtlijnen goedgekeurd. Wat hield dit in? Wel, het werd verboden om aroma’s van fruit of menthol toe te voegen aan tabak om de smaak te maskeren. Er werd gesteld dat die lekkere aroma’s jongeren zouden aansporen om toch te beginnen roken.

Blijvende verandering

Al sinds 1976 kwamen de eerste wetten in verband met het rookgedrag van de Belg en het ziet er naar uit dat die evolutie niet zal stoppen. Ook dit jaar werden nog wijzigingen gemaakt aan de tabakswetgeving. Vanaf nu is het verboden om te roken in de wagen wanneer kinderen jonger dan 16 jaar aanwezig zijn. Dat anderen passief meeroken is al een tijdje bekend, maar kinderen zouden er extra gevoelig voor zijn, dus werd deze wet ingevoerd.

Wat is een mogelijke oplossing?

Eind 2017 berekende een Japans bedrijf hoeveel tijd rokers spenderen aan rookpauzes. Gezien de tijd die nodig is om zich naar buiten te begeven en het effectief roken van de sigaret, zou dit neerkomen op 15 minuten waarin de werknemers niet werkzaam zijn. Doe dat verschillende keren per dag en jawel, je komt al snel aan zes dagen per jaar. Opmerkelijk veel, niet? Zes dagen extra verlof toekennen per jaar aan niet-rokers (zoals in Japan) of rokers dagelijks extra laten werken? Een delicate kwestie. Voorlopig bestaat er in België geen wet over, maar gezien de evoluties die de wetgevingen omtrent roken ondergaan, zou het ons niet verbazen mocht dat binnenkort wel het geval zijn.

Bronnen:

http://www.standaard.be/cnt/dmf20091102_039

http://www.financieeladvieseelderwolde.nl/mag-ik-werknemers-hun-rookpauze-afnemen/

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171031_03163503

https://www.gezondleven.be/themas/tabak/wat-zegt-de-wet-over-roken