Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Robotisering: een (vergiftigd) geschenk?

De toenemende robotisering op de arbeidsmarkt heeft de laatste jaren veel stof doen opwaaien en we kunnen er prat op gaan dat de stofwolk de komende jaren alleen maar zal aandikken. Wie is er gebaat bij meer robotisering? Is de mens volledig vervangbaar door machines? Zullen er als gevolg jobs van de kaart geveegd worden? Wij geven je alvast onze bevindingen mee.

Technologiemarkt?

First things first. Wat houdt robotisering precies in? Het betekent dat machines steeds meer taken verrichten, die oorspronkelijk uitgevoerd werden door mensen. Het gaat hierbij om het automatiseren van fysiek of repetitief werk en de intelligente interactie met de omgeving. Als we dit doortrekken naar het werkveld betekent dit dat jobs als productiemedewerker of administratief medewerker makkelijk (deels) te automatiseren zijn. Het is waarschijnlijk dat mensen die een dergelijke job uitvoeren zich moeten bijscholen om de nodige dieptekennis - over een domein dat aansluit bij hun job - op te doen of om de robots op een gepaste manier te leren bedienen.

Daartegenover staat de stijgende vraag naar technische jobs: robots moeten namelijk geprogrammeerd, onderhouden en steeds geoptimaliseerd worden. Jobs binnen software development, artificiële intelligentie en big data winnen daarom nóg meer aan belang. Scholen zullen de toekomstige beroepsbevolking hierop moeten voorbereiden. Dit kunnen ze doen door hun aanbod meer af te stemmen op de noden van de technologiemarkt.

Een menselijke toets is cruciaal

Robots die mensen volledig vervangen? Wij geloven er niet in. Volgens ons moeten we streven naar een samenwerking tussen mens en machine waarbij robots de werkmens ontzien. Zo kan deze laatste zich vrijmaken voor taken waarbij kennis een belangrijke rol speelt. Het moet er bovendien voor zorgen dat werkstress en burn-outs gedrukt worden en dat de productiviteit in het algemeen stijgt.

Menselijke hulp of een persoonlijke aanpak zullen binnen een onderneming altijd nodig blijven. Wensen en verlangens van klanten zijn namelijk niet voorspelbaar en men moet er vaak met de nodige empathie en creativiteit aan voldoen. Persoonlijk contact zorgt bovendien voor een positieve waardering en een actieve relatie met klanten.

Automatisering en de jobzoektocht

In de zoektocht naar jouw geschikte job, kan je op onze website een aantal geautomatiseerde testen uitvoeren, die je aan de hand van jouw keuzes matchen aan een bepaalde vacature of bedrijf. Handig om snel te weten te komen in welke richting je je zoektocht kan starten en welke bedrijven bij jou passen.

Persoonlijk contact blijft bij het vinden van een gepaste job echter cruciaal. Neem daarom zeker contact op met een Career Viking als je wil reflecteren over je carrière: we staan je graag bij met persoonlijk advies.