Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Net een eerste job, maar al last van Buyer's remorse?

Net begonnen aan een eerste job, maar niet helemaal wat je ervan verwacht had? Hoe moet het nu verder en wat kan je doen om een nieuwe mismatch te voorkomen?

Je bent niet alleen

Onderzoek van VDAB (2007) heeft aangetoond dat 9 op 10 hoogopgeleide young professionals binnen het jaar gedemotiveerd is.

Talent in Vlaanderen deed recentelijk onderzoek bij young - IT - professionals en kwam tot de conclusie dat dit anno 2018 nog steeds het geval is. Hoe dit komt? Er zijn volgens hen te weinig doorgroeimogelijkheden, te weinig variatie en uitdaging binnen de job, te hiërarchische verhoudingen, er is onvoldoende begeleiding en de sfeer is niet top.

Buyer’s remorse

Young graduates weten nochtans goed wat ze belangrijk vinden bij het kiezen van hun eerste job. Waarom maken ze dan toch geen geschikte keuze? De krappe arbeidsmarkt (lees: slecht 0,78 kandidaten per IT vacature) zet werkgevers aan om het onderste uit de kan te halen bij hun zoektocht naar young professionals. Dit resulteert vaak in functieomschrijvingen die verbloemd worden en niet stroken met de realiteit. Daarnaast bieden werkgevers vaak een resem aan extralegale voordelen (auto, verlof, laptop, etc.), wat aantrekkelijk is voor de doelgroep.

Bij het aanvangen van de job krijgen young professionals al snel te maken met Buyer’s remorse. Ze beseffen dat ze niet helemaal goed zitten waardoor de positieve gevoelens, die ze hadden bij het tekenen van het contract, plaatsmaken voor twijfel.

Tips voor een geschikte match

Indien je te maken hebt met twijfel, kan je de zoektocht opnieuw aanvatten en er grondig op toezien dat er deze keer geen mismatch gebeurt. Vragen stellen en kritisch zijn tijdens job interviews is dus de boodschap. Stel voorop wat voor jou belangrijk is en ga er tijdens de gesprekken in detail op in. Vergeet niet na te gaan of de bedrijfscultuur bij jouw persoonlijke waarden past. Je job met passie uitvoeren kan namelijk enkel als je je volledig achter het bedrijf kan scharen.

Jobmatcher / Bedrijvenmatcher

Weet je nog steeds niet goed hoe je de zoektocht het best aanvat? Probeer zeker de jobmatcher en de bedrijvenmatcher uit en krijg een beeld van wat jij belangrijk vindt.

Voor extra advies kan je steeds vrijblijvend contact opnemen met een Career Viking op het nummer 09/384 46 37 of op viking@talentinvlaanderen.be