Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Nemen robots de jobwereld over?

Kijk op Netflix of IMDB en de lijst van robots-trying-to-exterminate-mankind films is eindeloos. Herinner je je dat filmpje op Youtube van AI-robot Sophia? Jeweetwel, waarin ze verklaarde dat ze graag in de toekomst een eigen zaak wil opstarten maar dat ze zich ervan bewust is dat ze wettelijk niet als een persoon wordt gezien en oh ja, even later vermeldde ze al lachend dat ze de mensheid wel wil vernietigen. Beetje eng als je erover nadenkt dat men robots zoals Sophia wil inzetten in mensgerichte beroepen zoals onderwijs, gezondheidszorg en therapie.

Maar laten we even de graancirkels, Bigfoot en Lizardpeople theorieën achterwege laten en de situatie rationeel bekijken: gaan we ooit concurrentie krijgen van robots of automatiserende software op de arbeidsmarkt?

Gedaan met bandwerk

Eerst kijken we best eens naar de jobs die het meest in aanmerking komen om geautomatiseerd te worden, namelijk de repetitieve en gereguleerde taken. Uitvoerders van repetitieve taken herhalen dezelfde acties manueel opnieuw en opnieuw en vereisen weinig kritisch denken en creativiteit. Als je een repetitieve taken set bekijkt an sich dan kun je het feitelijk als een algoritme zien: hetzelfde robotische script opnieuw en opnieuw en is hierdoor ook zeer voorspelbaar.

Jobs verdwijnen niet maar transformeren

Het ziet er niet naar uit dat automatisatie een voorbijgaande trend zal zijn dus nu komt de vraag: is mijn job veiliggesteld? Automatisatie zou volgens sommige bronnen ongeveer 7 miljoen jobs doen verdwijnen binnen de volgende decennia. Wacht nog even met van je stoel te vallen want door automatisatie zouden er 7.2 nieuwe jobs in de plaats komen. Concreet zullen manuele, repetitieve jobs vervangen worden door jobs waar a human touch voor nodig is. Ook moet je in je achterhoofd houden dat AI en robotica in de meeste gevallen eerder een aanvulling is op een job waar een fysiek persoon voor nodig is. Denk maar aan hoe AI in gezondheidszorg wordt toegepast: AI slaagt er beter in om testresultaten te analyseren en helpt om diagnose te stellen maar er zal altijd een dokter nodig zijn om te communiceren naar de patiënt en de nodige hulpverlening toe te dienen.

Hoe kan je je voorbereiden?

Automatisatie heeft dus een positief vooruitzicht op de jobmarkt aangezien plaats wordt gemaakt voor meer creatieve en diverse jobs. Maar welke vaardigheden moet je dan best onder de knie hebben om relevant te blijven? Een robot kan misschien wel sneller rekenen en data analyseren maar het ontbreekt een menselijke ziel. Bepaalde vaardigheden zal een robot nooit kunnen zoals een mens dat kan. Denk maar aan kritisch denken, communicatie, empathie, improvisatie, out of the box thinking en creativiteit. Schrijf je dus maar in voor die cursus public speaking of managementvaardigheden!

Samengevat moet je AI en robotica niet zien als een vervanger maar als een hulpmiddel om je verder te ontwikkelen in je carrière. Laat die robots maar het saaie repetitieve werk doen en focus je op waar jij in uitblinkt: mens zijn.