Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Minder lang op de baan zorgt voor een langer en beter leven

Men zegge “de weg naar het werk is lang en hard”. Files, stakende treinen, wegenwerken, defecte spoorwissels zijn maar enkele voorbeelden van obstakels die de lijdensweg (letterlijk en figuurlijk) aanzienlijk kunnen verlengen. Dat alles onder de stress van ‘oei, straks kom ik te laat op de vergadering’ of ‘ai ai, ik ga niet op tijd zijn om de kinderen op te halen van de voetbal”. Van 9 tot 5 sta je onder stress van je werk dus waarom zou je niet besparen op tijdstress na je uren? Hieronder breng vind je alvast enkele redenen waarom je wel eens beter zou uitkijken naar iets in jouw regio.

  1. Meer tijd

Er zijn mensen die dagelijks 2 uur pendelen naar het werk en dus vertrekken om half 8 ‘s ochtends om vaak pas goed en wel om half 8 ‘s avonds terug thuis te zijn. Net genoeg tijd om een opwarmmaaltijd in de microgolf te steken en een serietje te kijken zodat je om half 10 in bed kan kruipen, want je moet toch aan je 8 uur slaap raken. Maar is dat uurtje rust ‘s avonds genoeg om effectief tot rust te komen? Beeld je nu in dat je maar een half uurtje moet rijden: vertrekken om half 9 en thuis om half 6. Nu heb je ineens zeeën van tijd om na je werk dingen te doen voor jezelf.

  1. Gezonder voor jezelf…

Meer tijd nemen voor jezelf zorgt er ook voor dat je gezonder bent. Denk maar aan de tijd hebben om verse gezonde kost te koken, je hond uit te laten tijdens een stevige wandeling, naar de fitness gaan of pilates of yoga les te volgen. Naast voeding en lichamelijke beweging heb je nu ook meer tijd om je geest tot rust te brengen. Schilderde je vroeger graag maar ben je moeten stoppen door gebrek aan energie en tijd? Nu heb je elke dag ruim de tijd om je schilderkunst te herontdekken.

  1. … En de natuur!

Ga je nu met de auto of met de trein, beiden rijden op fossiele brandstoffen en zijn dus niet zo goed voor het milieu. Idealiter gaan we allemaal met de fiets of te voet maar dat is niet altijd realiseerbaar. Gelukkig kunnen we wel het aantal kilometers beperken die we dagelijks afleggen en zo ook onze uitstoot verminderen.

  1. Meer productiviteit

Als je over het algemeen beter in je vel zit omdat je nu tijd kan nemen voor jezelf en minder stress hebt om overal op tijd te geraken, dan ga je ook gelukkiger zijn zowel thuis als op het werk en bijgevolg beter presteren.

Zit je nu te denken “tiens, ik spendeer eigenlijk wel veel tijd onderweg”? Neem dan snel een kijkje op talentinvlaanderen.be want daar kan je jobs selecteren op basis van regio en wie weet hebben we wel een interessante uitdaging in de aanbieding op fietsafstand van je voordeur!