Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Met deze 3 tips kom je nooit meer terecht in een bedrijf dat niet bij je past.

‘Een job die bij je past’, een uitspraak die gretig in de mond wordt genomen in jobadvertenties of door recruiters. Natúúrlijk wil je graag werken in een bedrijf wiens waarden, werkwijze en doelen nauw aansluiten bij de jouwe, maar hoe bepaal je op basis van een simpel sollicitatiegesprek of de organisatie in kwestie dezelfde richting uit wil als jij?

TIP 1: Een voorbereid man (of vrouw) is er twee waard

Een organisatiecultuur is meer dan de waarden die op de banners in de inkomhal staan te pronken. Deze kunnen echter wel een tipje van de sluier oplichten. Heb je een sollicitatiegesprek? Do your research. Neem een kijkje op de website of sociale media van het bedrijf. Hier maken organisaties duidelijk waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Nu, de kans is reëel dat die ‘waarden’ op de website uit een reeks vage statements bestaan, die op verschillende manieren interpreteerbaar zijn. Grijp dan je kans om verduidelijking te vragen in het gesprek. Hoe worden waarden als ‘authentiek’ en ‘teamwork’ eigenlijk tot de praktijk gebracht? Betekent ‘werksfeer’ dat de collega’s elke vrijdagmiddag samen aperitieven? Of betekent het dat er één keer per jaar een teambuilding wordt georganiseerd? The more you know...

TIP 2: Weet waar je heen wil

Maak eerst voor jezelf uit in wat voor omgeving je het best kan gedijen. Hecht je veel belang aan opleiding? Kan je niet zonder een goede werksfeer? Ben je vooral op zoek naar een bedrijf dat mee is met de laatste ontwikkelingen? Of ben je vooral op zoek naar structuur?

De wetenschappers Quinn en Rohrbaugh stelden in 1983 een theoretisch kader op, met vier dimensies om een bedrijfscultuur te omschrijven. Ze maakten een onderscheid tussen mensgericht, resultaatgericht, beheersgericht en innovatiegericht. In een mensgerichte cultuur staan de medewerkers centraal. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in ontwikkelingsmogelijkheden, werksfeer of in de mogelijkheid tot flexibel werken. In een resultaatgerichte cultuur staat het eindproduct centraal, met bijbehorende targets. Een beheersgerichte cultuur focust dan weer op de naleving van regels en procedures. Tenslotte stelt een innovatiegerichte cultuur de ontwikkeling van nieuwe producten centraal. Neem de tijd om na te denken in welke cultuur je jezelf het beste ziet functioneren. Zo kan je gericht op zoek gaan naar bedrijven die jou zo’n omgeving kunnen bieden.

TIP 3: Laat je matchen

Vind je het moeilijk om zelf uit te zoeken welke organisatiecultuur bij jou past? Of heb je nog niet veel werkervaring en kan je je moeilijk voorstellen hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Laat het dan over aan professionals! Mensen die op dagelijkse basis een goede match zoeken tussen persoon en organisatie hebben heel wat inzicht en ervaring hierin. Bovendien krijgen ze heel wat vacatures over hun bureau, en kunnen ze voor jou een oogje in het zeil houden.

Is de drempel om een jobcoach of recruiter te benaderen te hoog? Begrijpelijk. Gelukkig zijn er ook heel wat online jobmatchers te vinden die je inzicht kunnen geven in wat je wil. Zo houdt de bedrijvenmatcher van Talent in Vlaanderen je telkens een situatie voor, en kies je het antwoord dat het beste aansluit bij hoe je op deze situatie zou reageren. Uitproberen? Via deze link kan je aan de slag!

Heb je graag iets meer hulp? Onze jobcoaches staan voor je klaar. Stuur simpelweg een berichtje naar onze facebookpagina, mail naar viking@talentinvlaanderen of upload je CV via de website van Talent in Vlaanderen, en wij nemen verder contact met je op. Tot snel?