Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Losing your brain cycles in traffic? Wanneer file vermijden niet meer aan de orde is.

Er is geen ontkomen meer aan de file-ellende, zo blijkt uit de filebarometer van Touring Mobilis. De Vlaamse wegen blijven vollopen, zelfs tijdens de daluren overdag en op lokale wegen.

File, stress en vermoeidheid: een onafwendbare cirkel

Je staat in de file op weg naar het werk en ziet de klok voorbij tikken. Kostbare minuten die je wellicht ‘s avonds zal inhalen. Je weet niet wanneer je op het werk zal aankomen. Het enige wat je kan doen is de file ondergaan. Uit onderzoek van Securex bij zo’n 2000 werknemers blijkt dat dit scenario voor één derde van de Belgische werknemers herkenbaar is. Zij beschouwen het woon-werkverkeer als hinderlijk, ervaren als gevolg meer stress op het werk en zijn vaker moe.

Uitwegen zijn dun gezaaid

Uitwegen vinden om de file te omzeilen wordt steeds moeilijker. Voor of na de spits vertrekken vormt geen optie meer, want ook tijdens de daluren duiken er tegenwoordig geregeld files op. Op lokale wegen wordt het alsmaar drukker waardoor je soms langer onderweg bent als je deze gaat opzoeken.

Het openbaar vervoer kan een handige oplossing voor het fileprobleem bieden. Maar of daarmee ook alle stress van de baan geveegd is, is een andere vraag. Het is bovendien niet altijd mogelijk het bedrijf waarvoor je werkt met het openbaar vervoer te bereiken.

Dichtbij huis werken: dé oplossing voor heel wat Belgen

Uit een barometer van Partena Professional blijkt dat een kwart van de Belgen een oplossing ziet in een job in eigen regio om minder lang onderweg te zijn. Zij maken graag komaf met de file om zich meer te focussen op de job zelf en het privéleven.

ONTDEK JOBS IN EIGEN REGIO