Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Is jouw manager een goede coach?

De dag van vandaag is life long learning niet meer weg te denken. Iedereen op de werkvloer moet de kans krijgen om voortdurend kennis op te doen en vaardigheden te blijven ontwikkelen. De meeste werkgevers hebben ondertussen begrepen dat dit cruciaal is om werknemers duurzaam te blijven inzetten. Investeren in opleiding is echter niet genoeg. Leidinggevenden moeten ook instaan voor voldoende begeleiding bij het carrièrepad van hun teamleden. Niet elke manager is echter een goede coach.

What’s in a name?

Coaching. Wat betekent het nu precies? De Van Dale omschrijft een coach als een persoonlijke begeleider, bv. van een werknemer om die beter te laten functioneren. Peter de Prins, Professor of Management Practice, legt uit dat coaching bedoeld is om een individu aan te zetten het beste in zichzelf volledig te benutten. Coaching is pas efficiënt als een coach overtuigd is dat een potentieel aanwezig is, en als de andere persoon open staat voor coaching.

3 eigenschappen van een uitstekende coach

Er zijn heel wat kwaliteiten die van een manager een goede coach maken. Hieronder zetten we er 3 in de verf:

Transparant in communicatie

Een goede coach blinkt uit in communicatie. Hij luistert, definieert samen met jou duidelijke doelen en geeft tips over hoe je die kan bereiken.

Motivator

Goede coaching zorgt ervoor dat je je grenzen blijft verleggen en uitdagingen grijpt. Het is als het ware een stok achter de deur waardoor je makkelijker resultaten behaalt.

Open voor feedback

Ten slotte staat een uitstekende coach open voor constructieve feedback. Ook een coach is niet perfect en kan elke dag groeien in zijn rol.

Is jouw manager een goede coach of kan je wel wat betere begeleiding gebruiken? Voor advies hierover stuur gerust een mailtje naar viking@talentinvlaanderen.be of bel naar 09/384 46 37.