Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Interne functie of consultancy: what’s in IT for you?

Al even aan de slag als consultant maar wil je graag het roer omgooien naar een interne functie of vice versa? Een keuze die veel impact heeft op het landschap van je werkleven. Logisch dat je hier graag grondig over nadenkt vooraleer je stappen begint te zetten. Ook als pas afgestudeerde is het geen evidente keuze en reflecteer je graag alvorens de springplank te nemen naar het werkveld.

Drijfveren van IT professionals

Wat de belangrijkste drijfveren zijn van IT’ers bij het maken van hun keuze? Talent in Vlaanderen ging samen met RecruitmentLab op onderzoek en kwam zo tot een aantal conclusies.

Pas afgestudeerden haalden enerzijds aan dat ze in hun zoekproces soms twijfelen om voor consultancy te kiezen. Ze hebben het gevoel dat ze nog niet voldoende praktische kennis hebben om een adviserende rol in te nemen. Anderzijds kan een functie als consultant - mits voldoende opvolging van de werkgever - hen wel bekoren. Het laat hen toe snel nieuwe technologieën onder de knie te krijgen en ervaring op te doen in verschillende sectoren op relatief korte termijn.

Mensen die al even aan de slag zijn als consultant kozen vaak voor hun functie omdat ze in een job veel uitdagingen zoeken. Ze stevenen graag af op duidelijke doelstellingen, houden van variatie en nemen graag het heft in eigen handen. Door hun ervaring binnen verschillende projecten komt hun carrièrepad als het ware in een stroomversnelling terecht.

Doorslaggevende factoren van mensen die voor een interne functie kozen? Je hebt de kans om op langere termijn aan projecten van A tot Z te werken. Bovendien zie je jouw directe collega’s elke dag en dat schept een band. Je hoeft niet flexibel te zijn naar afstanden toe waardoor het makkelijker te combineren valt met een gezin.

In een notendop

Het een is zeker niet beter dan het ander. Alles hangt af van jouw persoonlijke situatie en je verwachtingen binnen een job. Denk erover na en bespreek het met je directe omgeving om daarna vol overtuiging stappen te kunnen zetten.

Twijfel je nog? Neem dan contact op met onze career vikings.