Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Een tekort aan vrouwelijke rolmodellen: hoe de vicieuze cirkel doorbreken?

Vrouwen in een leiderschapspositie. Tegenwoordig zijn er nog altijd minder vrouwen die topposities bekleden dan mannen. Toch zijn er meer dan genoeg capabele, ambitieuze vrouwen. Kijk maar eens om je heen, je denkt wellicht meteen aan iemand?

Vicieuze cirkel

Hoe dit komt? Het is niet te wijten aan één enkele reden of partij. We verklaren het even nader. Er zijn slechts een paar zichtbare, vrouwelijke rolmodellen. In 2011 werd slechts 10,1% van de topfuncties in België bekleedt door een vrouw. Dit zorgt ervoor dat vrouwen niet (gemakkelijk) durven te dromen over een leidinggevende rol. Ze hebben er vaak het talent wel voor, maar het ontbreekt hen - mede door het gebrek aan rolmodellen - aan zelfvertrouwen. Door de stap niet te zetten, ontzeggen ze de toekomstige generatie(s) aan voorbeelden waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat.

Perfectionisme

Naast het gebrek aan rolmodellen, gooit perfectionisme - dat eigen is aan vrouwen - vaak roet in het eten. Mannen solliciteren voor een job wanneer de vacature 50% matcht met hun capaciteiten, terwijl vrouwen dit pas doen bij 90%. Deze laatsten zijn vaak ‘bang’ om een risico te nemen, want wat als ze de job niet krijgen? Een eerste stap is: durf! Je hoeft het niet te zien als een risico maar wel als een opportuniteit: een nee heb je, een ja kan je krijgen.

Dames, het is aan jullie

Grijp je kans en solliciteer eens voor een job die niet 100% matcht met je competenties, maar die je wel ontzettend graag wil doen. Leren moet je altijd en doen wat je graag wil doen, maakt je gelukkig. En dat is tenslotte het belangrijkste toch?