Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Een ‘stabiel’ bedrijf: what’s in a name?

Bij de zoektocht naar een nieuwe job geven mensen aan op zoek te zijn naar een ‘stabiel’ bedrijf. Maar wat betekent dat nu precies, die stabiliteit? Hoe weet je zeker dat het bedrijf waarvoor je solliciteert ‘stabiel’ is?

Mensen gaan vaak op zoek naar bedrijven die door veel mensen gekend zijn en als eerste in zich opkomen wanneer ze aan een bepaalde sector denken. Frisdrank? Coca-Cola! Al betekent dat misschien niet per definitie dat die bedrijven ook de beste werkgevers zijn. Eén ding is zeker: ze hebben een sterk team van marketeers.

Innovatie vs stabilitieit

De vraag rijst of stabiliteit innovatie in de weg kan staan. Zo sprong de gigant Nokia in 2010 niet op de smartphone-trein en kwam door het gebrek aan ‘guts’ lelijk ten val. Niemand die dacht dat het gereputeerde bedrijf haar marktplaats als wereldleider zou verliezen. En toch was dat het geval.

Conclusie? Stabiliteit en zekerheid zijn belangrijke factoren die zeker meespelen in je zoektocht naar een nieuwe job. Ga de financiële situatie van het bedrijf waarvoor je solliciteert na en vraag bijvoorbeeld naar de retentiegraad. Absolute zekerheid heb je echter nooit. Neem daarom nog een aantal andere factoren mee in je zoektocht zoals bijvoorbeeld de focus op innovatie.

What else?

Naast factoren als stabiliteit en innovatie is het belangrijk op zoek te gaan naar bedrijven die aansluiten bij jouw interesses. Als je vegetariër bent, ga je bijvoorbeeld best niet voor een vleesbedrijf werken. Ga eerst op zoek naar bedrijven die matchen met je persoonlijke waarden en kijk daarna of er vacatures zijn die aansluiten bij jouw ervaring en competenties. Niet het geval? Staaf waarom je graag bij het bedrijf wil werken en aarzel niet om je cv spontaan door te sturen! Een nee heb je, een ja kun je krijgen.

Om je op weg te helpen, vind je op Talent in Vlaanderen van elk bedrijf een bedrijvenpagina. Daarin lees je waarin het bedrijf gespecialiseerd is en aan welke waarden er extra aandacht wordt besteed. Bovendien kan je op elke pagina een quote en/of testimonial vinden van een medewerker. Zo krijg je een beter beeld van het leven op de werkvloer.

ONTDEK DE BEDRIJVEN HIER