Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Een goede ouder zijn en toch carrière maken? 3 tips!

100% moeder of vader zijn en tegelijkertijd ook 100% voor een carrière gaan? Met de nodige positiviteit en flexibiliteit is het zeker mogelijk om kinderen met werkambitie te combineren. Hoe? Er bestaat geen gouden handleiding, maar we reiken je alvast enkele tips aan!

Don’t look back

Probeer een zo positief mogelijke ingesteldheid te ontwikkelen. Kijk daarbij niet terug en focus niet op wat je niet hebt. Kijk liever naar wat je wéll hebt en wat jou net wél gelukkig maakt. Besteed je tijd en energie niet aan het erkennen van problemen, maar zoek naar oplossingen in de plaats. Probeer bovendien jouw situatie niet te vergelijken met die van vrienden of familie. Als je hen gaat beschouwen als de norm en jouw situatie aan die van hen spiegelt, ben je geneigd te focussen op wat je niet hebt.

Full focus

Een strakke planning is nodig om te kunnen slagen in het vinden van een goed evenwicht tussen werk, privé en vrije tijd. Zet tijdsblokken in je agenda en zorg ervoor dat jouw focus tijdens zo’n blok volledig op één taak ligt. Wanneer je taken combineert, ben je veel minder productief en wordt het moeilijk om vooruitgang te boeken op de verscheidene taken.

Plan bovendien een wekelijks ik-moment in. Het is een ideaal reflectiemoment om je gedachten te ordenen of om na te denken over bepaalde keuzes die je zal nemen. Ga bijvoorbeeld fietsen, fitnessen of wandelen.

Communication is key

Voldoende praten is cruciaal. Leg je situatie uit aan je leidinggevende en ga samen na of er flexibele mogelijkheden zijn. Misschien kan je uurrooster aangepast worden zodat je wat vroeger kan vertrekken wanneer je de kids van school moet halen? Spreek ook voldoende met je partner. Misschien is er iets wat van jou veel energie vergt en wat voor je partner eigenlijk slechts een kleine moeite is.

→ Meer nuttige tips die je helpen op de werkvloer? Volg ons op Facebook of Linkedin.