Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

3 grote voordelen van dicht bij huis werken

Remmen en daarna stapvoets verder rijden: het scenario van heel wat Belgen iedere ochtend én avond van de week. In ons Belgenland kunnen we niet meer onderuit van dagelijkse files naar en van het werk. Een kwart van de Belgen ziet daarom de oplossing in een job in eigen regio. De voordelen? We zetten er hieronder 3 op een rij:

Meer quality time

Doordat je later kan vertrekken en vroeger thuis bent, kan je meer tijd doorbrengen met je gezin. Ook startende werknemers - die vaak nog thuis wonen - vinden het belangrijk om voldoende tijd door te brengen met vrienden, familie en/of hun partner. Kortom: de werk-privé balans is in evenwicht waardoor je, naast het werk, ook een persoonlijk sociaal leven kan opbouwen en gelukkiger bent.

Het is gezonder

Dichtbij huis werken betekent minder files wat resulteert in minder vermoeidheid en stress. Misschien kan je zelfs af en toe eens met de fiets naar het werk. Er is bovendien meer vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan sporten, gezond te koken of om gewoon eens te relaxen.

Je bent productiever

De dagelijkse frustratie over files heeft een invloed op je werkmotivatie. Minder motivatie betekent minder productiviteit. Wanneer je dicht bij huis werkt ben je minder moe en heb je meer energie. Je bent als als gevolg productiever en haalt meer voldoening uit je werk.

Ontdek hier jobs in jouw regio