Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

3 tips om door te groeien op de werkvloer

Al eventjes op dezelfde stoel? Begint het vuur wat uit te doven? Dit betekent wellicht dat je ambitie hebt om door te groeien en carrière te maken. Misschien kan je doorgroeien binnen je huidige bedrijf, maar het kan dat je stappen moet zetten naar een andere werkgever om je carrière verder uit te bouwen.

1. Breid je vakkennis uit

Heel wat bedrijven bieden hun werknemers de kans om opleidingen te volgen. Soms is er een vast opleidingstraject, maar vaak bieden werkgevers opleidingen op maat aan. Is dat bij jou het geval? Maak dan zeker voor jezelf uit waar je precies naartoe wil en waarin je jezelf wil specialiseren. Zo kan je duidelijk staven aan je leidinggevende waarom je een bepaalde opleiding wil volgen.

Is er weinig ruimte of budget voor opleidingen? Ga dan zelf aan de slag. Op Youtube kan je je kennis makkelijk en gratis bijschaven. Hou ook zeker IT vakblogs in de gaten voor updates over nieuwe technologieën (vb. stackoverflow.com). Snak je naar meer ondersteuning, maar kan je huidige bedrijf dit niet bieden? Neem gerust een kijkje bij deze bedrijven die allen hard inzetten op technische en persoonlijk doorgroei van hun medewerkers.

2. Neem de juiste werkhouding aan

Neem voldoende initiatief. Niet elke opportuniteit wordt je in de schoot geworpen, soms moet je die ook durven te grijpen. Een proactieve houding zorgt ervoor dat je het verloop van je carrière voor een groot stuk zelf in handen hebt. Als je bovendien een professionele houding aanneemt, goed bent in wat je doet en nu en dan eens een extra inspanning levert, geef je aan dat je ambitie hebt.

3. Wees duidelijk tijdens het functioneringsgesprek

Een functioneringsgesprek is hét uitgelezen moment om je leidinggevende te laten weten waar je naartoe wil. Wil je graag technisch doorgroeien of liever binnen people management? Op welke termijn wil je doorgroeien en welke opleidingen kunnen hierbij helpen? Hoe kan dit gunstig zijn voor het bedrijf? Ga de conversatie met je werkgever aan.

Je loopbaan bespreken met een Career Viking? Neem dan vrijblijvend contact op via viking@talentinvlaanderen.be of 09/384 46 37.

Graag aan de slag bij een bedrijf dat doorgroei hoog in het vaandel draagt? Neem hier zeker een kijkje.