Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

3 levensreddende manieren om de 'werksleur' te doorbreken

We komen het allemaal wel eens tegen: momenten wanneer je letterlijk nergens zin in hebt en het werk ook niet vooruitgaat. Maar hoe kan je deze momenten nu vermijden en voorkomen?

Sta eens recht

Je mag verveling niet verwarren met uitputting. Uitputting kan het gevolg zijn van slechte eetgewoonten of een onregelmatig slaappatroon. Zit je te knikkebollen achter je bureau? Vervang je smos met mayonaise eens door zelfgesmeerde bruine boterhammetjes met kipfilet, je zal je in de namiddag een heel pak fitter voelen. Vermijd daarnaast ook teveel koffie aangezien je caffeïne dips kan hebben én drink om het half uur een glas water.

Een zittende job is moordend voor je lichaam aangezien je 8 uur per dag op je achterste spendeert. Doe je billen een plezier en probeer om het halfuur eens recht te staan en rond te wandelen. Ideaal om dit te combineren wanneer je achter je glas water gaat! Stretchen is ook een tactiek die je tussendoor kan doen om meer bloed naar je ledematen te sturen. Google zeker eens de “high altar pose” of “ankle to knee positions”, dit zijn yoga oefeningen die je gewoon aan je bureau kan doen.

Dag in dag uit in gerecycleerde kantoorlucht inademen werkt ook niet glunderend voor je humeur en je lichaam. Profiteer van je middagpauze en ga eens naar buiten. Als het mooi weer is dan kan je meteen je boterhammetjes rustig opeten op een bankje, dit breekt je dag en dan kan je met volle moed er terug tegenaan gaan!

Hou je focus erbij

Wanneer je al een tijdje bezig bent met hetzelfde project dan kan alles wat niet gerelateerd is aan dat project opeens super interessant worden. Van konijnen zoeken in een bewolkte hemel tot de buurman die het gras aan het maaien is, alles is soms interessanter dan je job.

“Uitstel is afstel” zei tante Suzette wat zeker aan de orde is als je moet presteren tegen een deadline. Maar hoe blijf je nu gefocust? Denk eens aan de filmwereld. Was Rocky Balboa zo vlot over die 72 stappen aan het Philadelphia Museum of Art gehuppeld als ‘eye of the tiger’ niet op de achtergrond speelde? Had Jennifer Beals ooit de stripclub kunnen inruilen voor de balletacademie als ze zich niet eerst in het zweet had gewerkt op Maniac? Ik dacht het niet!

Kies je favoriete motiverende playlist en geef gedurende 45 minuten steenhard gas. Je zal merken dat je in die drie kwartier inspanning opeens veel meer werk hebt verzet dan in een ganse dag naar je scherm te staren terwijl je eigenlijk meer naar Youtube filmpjes aan het kijken was. Nu heb je nog een kwartiertje over om jezelf te belonen met een koffie, mét een koekje en een kattenfilmpje op Youtube natuurlijk!

Ga buiten je comfortzone

Voelt je werk als bandwerk en wordt je intellectueel niet meer op proef gesteld om te presteren? Dan is het tijd om meer hooi op je vork te nemen. Begin eerst bij jezelf, reflecteer wat je kan, wat je graag doet en waar je jezelf in wil verbeteren. Ambitie is een groot woord maar begin al met meer notities te nemen tijdens meetings en je meer proactief op te stellen of vraag je collega of supervisor of hij ergens hulp bij nodig heeft. Kan je binnen de lijnen van je huidige job niets verder doen? Praat dan met je baas om je takenpakket uit te breiden of vraag of er mogelijkheid is voor een andere functie binnen de unit. Er zijn natuurlijk maar zoveel mogelijkheden realiseerbaar en als je alles al hebt geprobeerd binnen je huidige job dan kan het ook tijd zijn om eens te peilen of het gras aan de overkant misschien groener is. Denk jij dat dit moment daar is? Dan moet je zeker een kijkje nemen op onze vacaturepagina!