Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

3 levensreddende manieren om de 'werksleur' te doorbreken

We komen het allemaal wel eens tegen: momenten wanneer je letterlijk nergens zin in hebt en het werk ook niet vooruitgaat. Maar hoe kan je deze momenten nu vermijden en voorkomen?

lees meer

Werkgeluk: (g)een overbodige luxe?

Als we denken aan “werkgeluk” dan krijg je al vaak horrorbeelden voor ogen van geforceerde teambuildings waar je in de regen collectief moet sukkelen om elkaar over hindernissen te krijgen en waar iedereen op het einde vooral gelukkig is dat de dag voorbij is.

lees meer

Losing your brain cycles in traffic? Wanneer file vermijden niet meer aan de orde is.

Er is geen ontkomen meer aan de file-ellende, zo blijkt uit de filebarometer van Touring Mobilis. De Vlaamse wegen blijven vollopen, zelfs tijdens de daluren overdag en op lokale wegen.

lees meer

Video gaming and the brain: a match made in heaven.

Spendeer je je zaterdagavond het liefst als een Shaman in WoW, een sneaky archer in Skyrim of prefereer je de adrenalinekick van Counterstrike, vandaag de dag heeft iedereen zijn favoriet. Maar wist je dat je via gamen ook vaardigheden kunt aanleren die je tijdens je professioneel leven helpen?

lees meer

Een kijkje in het leven van een vrouwelijke leider

Op maandag 26/08/2019 is het women's equality day, en dat kunnen we bij Talent in Vlaanderen niet over het hoofd zien. Graag stellen wij jullie de enthousiaste en ambitieuze vrouw achter Talent in Vlaanderen voor: Silvie Van de Reviere.

lees meer

Vertrouw jij je werkgever?

Vertrouwen in je werkgever heeft een grote impact op hoe tevreden je bent over je job. Uit recent onderzoek blijkt dat slechts minder dan de helft van de werknemers een ‘groot vertrouwen’ heeft in hun huidige baas, team of collega’s.

lees meer

Met deze 3 tips kom je nooit meer terecht in een bedrijf dat niet bij je past.

‘Een job die bij je past’, een uitspraak die gretig in de mond wordt genomen in jobadvertenties of door recruiters. Natúúrlijk wil je graag werken in een bedrijf wiens waarden, werkwijze en doelen nauw aansluiten bij de jouwe, maar hoe bepaal je op basis van een simpel sollicitatiegesprek of de organisatie in kwestie dezelfde richting uit wil als jij?

lees meer

3 tips om door te groeien op de werkvloer

Al eventjes op dezelfde stoel? Begint het vuur wat uit te doven? Dit betekent wellicht dat je ambitie hebt om door te groeien en carrière te maken.

lees meer

Een goede ouder zijn en toch carrière maken? 3 tips!

100% moeder of vader zijn en tegelijkertijd ook 100% voor een carrière gaan? Met de nodige positiviteit en flexibiliteit is het zeker mogelijk om kinderen met werkambitie te combineren. Hoe? Er bestaat geen gouden handleiding, maar we reiken je alvast enkele tips aan!

lees meer

Digital detoxen tijdens de vakantie: een goed idee?

De zomervakantie is volop bezig. Voor velen hét ideale moment om - na een lange periode van werken - de batterijen terug op te laden. Sommigen kiezen ervoor om te ontspannen tijdens een deugddoende reis, anderen geven hun energiepeil een boost door lekker thuis te relaxen. Maar wat met de smartphone, laptop of tablet tijdens de vakantie? Kan een digitale detox ervoor zorgen dat je méér geniet van je verlof?

lees meer

Werken tijdens je vakantie: yay or nay?

Je wil met volle teugen genieten van je vakantie, maar je kan je niet ontspannen want je maakt je zorgen over wat je allemaal achterlaat op het werk. Wat is nu eigenlijk de beste oplossing? Ga je even kijken hoe het er verloopt of probeer je het beter los te laten, maar kan je dat wel?

lees meer

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Hoe bepaal je waar je goed in bent en wat jouw valkuilen zijn? Definieer voor jezelf wat je goed kan en waarin je minder goed bent. Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we je een leidraad om je kwaliteiten en werkpunten op een rijtje te zetten.

lees meer

7 tips om je te hoeden voor de zomerdrukte

Je voelde het ongetwijfeld eerder. De zomer komt eraan en sommige collega’s zetten hun verlof al in. Het werk van je collega kan onmogelijk blijven liggen, dus jij en je team doen jullie best om de afwezigheid op te vangen. Helaas brengt dat extra werkdruk met zich mee. Niet getreurd, met deze tips hou je het hoofd koel tijdens de zomerdrukte.

lees meer

Word je gelukkiger van telewerken?

In tijden van eindeloze files duikt de mogelijkheid tot telewerken steeds vaker op. Telewerken betekent dat medewerkers de nodige tools krijgen van de werkgever - zoals een computer en internetverbinding - om de taken die ze normaal gezien in het bedrijf uitvoeren, thuis te kunnen realiseren. Wat zijn de voordelen en de valkuilen ervan? En kan het bijdragen aan het werkgeluk?

lees meer

Roken op het werk en daarbuiten: de evolutie van 1976 tot nu

Vandaag (31 mei 2019) is het anti-tabaksdag. We staan daarom even stil bij de evolutie van roken en de regels die daaromtrent gemaakt werden door de tijd heen. Ook op de werkvloer werden de regels omtrent roken al menig keren aangepast. Wist je trouwens dat het pas sinds 2006 verboden is om te roken in gesloten, openbare plaatsen?

lees meer