Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

7 tips om je te hoeden voor de zomerdrukte

Je voelde het ongetwijfeld eerder. De zomer komt eraan en sommige collega’s zetten hun verlof al in. Het werk van je collega kan onmogelijk blijven liggen, dus jij en je team doen jullie best om de afwezigheid op te vangen. Helaas brengt dat extra werkdruk met zich mee. Niet getreurd, met deze tips hou je het hoofd koel tijdens de zomerdrukte.

lees meer

Word je gelukkiger van telewerken?

In tijden van eindeloze files duikt de mogelijkheid tot telewerken steeds vaker op. Telewerken betekent dat medewerkers de nodige tools krijgen van de werkgever - zoals een computer en internetverbinding - om de taken die ze normaal gezien in het bedrijf uitvoeren, thuis te kunnen realiseren. Wat zijn de voordelen en de valkuilen ervan? En kan het bijdragen aan het werkgeluk?

lees meer

Roken op het werk en daarbuiten: de evolutie van 1976 tot nu

Vandaag (31 mei 2019) is het anti-tabaksdag. We staan daarom even stil bij de evolutie van roken en de regels die daaromtrent gemaakt werden door de tijd heen. Ook op de werkvloer werden de regels omtrent roken al menig keren aangepast. Wist je trouwens dat het pas sinds 2006 verboden is om te roken in gesloten, openbare plaatsen?

lees meer

Eigen kweek: hoe hokjesdenken met de paplepel in de mond wordt gegeven

Op dinsdag 21 mei is het werelddag voor culturele diversiteit. In tijden van onverdraagzaamheid en interculturele miscommunicatie - ook op het werk - loont het voor ons de moeite om stil te staan bij de bronnen van deze problematieken.

lees meer

Een tekort aan vrouwelijke rolmodellen: hoe de vicieuze cirkel doorbreken?

Vrouwen in een leiderschapspositie. Tegenwoordig zijn er nog altijd minder vrouwen die topposities bekleden dan mannen. Toch zijn er meer dan genoeg capabele, ambitieuze vrouwen. Kijk maar eens om je heen, je denkt wellicht meteen aan iemand?

lees meer

Hoe je een vlotte start maakt bij een nieuwe job

De vermoeiende eerste dagen op een nieuwe job. De zenuwen razen door je lijf omdat je onbekend terrein gaat verkennen. Je hebt duizend en één vragen en weet niet altijd aan wie je wat kan vragen. Jouw onthaal is uitermate belangrijk.

lees meer

Robotisering: een (vergiftigd) geschenk?

De toenemende robotisering op de arbeidsmarkt heeft de laatste jaren veel stof doen opwaaien en we kunnen er prat op gaan dat de stofwolk de komende jaren alleen maar zal aandikken.

lees meer

Het geheime ingrediënt voor goede werkprestaties

Pauze. Menig werkende mensen slaan het wel eens over in drukke periodes. Nochtans wijst onderzoek uit dat pauzeren bij bewegingsarme beroepen gezondheidsproblemen kan voorkomen, vermoeidheid tegengaat en als gevolg de productiviteit stimuleert.

lees meer

Waardering op het werk zorgt voor hoger energiepeil

Discrete communicatie expert, rots in de branding, Queen/King of planning, talenknobbel, vlotte pen… Je weet wellicht over welke functie we het hebben? Yep, vandaag is het dag van de ASSISTENT! We geven assistenten daarom een extra schouderklopje.

lees meer

Bye bye lentedip, welkom energie!

Net zoals batterijen opgeladen dienen te worden - om elektrische energie te kunnen opslaan en afgeven - moet ook de werkende mens zijn innerlijke accu voldoende opladen om het beste van zichzelf te kunnen geven op de werkvloer.

lees meer

1 april: zo maak je ook je baas aan het lachen

1 april. De grappenmakers onder ons kijken het hele jaar door uit naar vandaag: dé ideale gelegenheid om een goede mop te tappen onder collega’s. Maar kan dit ook op andere dagen van het jaar?

lees meer

Een ‘stabiel’ bedrijf: what’s in a name?

Bij de zoektocht naar een nieuwe job geven mensen aan op zoek te zijn naar een ‘stabiel’ bedrijf. Maar wat betekent dat nu precies, die stabiliteit? Hoe weet je zeker dat het bedrijf waarvoor je solliciteert ‘stabiel’ is?

lees meer

Wat? Baanboetseren?

Dat het takenpakket in directe relatie staat met hoe gelukkig iemand zich voelt op het werk, spreekt voor zich. Maar wat als je takenpakket niet gevarieerd genoeg is? Doe er iets aan! We horen je al denken “Ja ja, allemaal goed en wel, maar dat bepaalt mijn werkgever toch?”. Klopt, of toch deels.

lees meer

Vrouwen in de technologiesector

Als vrouw aan het werk in een IT-bedrijf? Dan ben je ongeveer even zeldzaam als een ijsbeer aan de Costa del Sol. Uit cijfers van Eurostat blijkt dat slechts 18% van de IT’ers een vrouw is. Bovendien telt de Belgische top 100 van grootste IT-bedrijven slechts 5 bedrijven met vrouwelijke leider. Cijfers die pijnlijk duidelijk maken dat de techindustie nog steeds een mannenwereld is

lees meer

3 grote voordelen van dicht bij huis werken

Remmen en daarna stapvoets verder rijden: het scenario van heel wat Belgen iedere ochtend én avond van de week.

lees meer