Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Met deze 3 tips kom je nooit meer terecht in een bedrijf dat niet bij je past.

‘Een job die bij je past’, een uitspraak die gretig in de mond wordt genomen in jobadvertenties of door recruiters. Natúúrlijk wil je graag werken in een bedrijf wiens waarden, werkwijze en doelen nauw aansluiten bij de jouwe, maar hoe bepaal je op basis van een simpel sollicitatiegesprek of de organisatie in kwestie dezelfde richting uit wil als jij?

lees meer

3 tips om door te groeien op de werkvloer

Al eventjes op dezelfde stoel? Begint het vuur wat uit te doven? Dit betekent wellicht dat je ambitie hebt om door te groeien en carrière te maken.

lees meer

Een goede ouder zijn en toch carrière maken? 3 tips!

100% moeder of vader zijn en tegelijkertijd ook 100% voor een carrière gaan? Met de nodige positiviteit en flexibiliteit is het zeker mogelijk om kinderen met werkambitie te combineren. Hoe? Er bestaat geen gouden handleiding, maar we reiken je alvast enkele tips aan!

lees meer

Digital detoxen tijdens de vakantie: een goed idee?

De zomervakantie is volop bezig. Voor velen hét ideale moment om - na een lange periode van werken - de batterijen terug op te laden. Sommigen kiezen ervoor om te ontspannen tijdens een deugddoende reis, anderen geven hun energiepeil een boost door lekker thuis te relaxen. Maar wat met de smartphone, laptop of tablet tijdens de vakantie? Kan een digitale detox ervoor zorgen dat je méér geniet van je verlof?

lees meer

Werken tijdens je vakantie: yay or nay?

Je wil met volle teugen genieten van je vakantie, maar je kan je niet ontspannen want je maakt je zorgen over wat je allemaal achterlaat op het werk. Wat is nu eigenlijk de beste oplossing? Ga je even kijken hoe het er verloopt of probeer je het beter los te laten, maar kan je dat wel?

lees meer

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Hoe bepaal je waar je goed in bent en wat jouw valkuilen zijn? Definieer voor jezelf wat je goed kan en waarin je minder goed bent. Dat is uiteraard gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven we je een leidraad om je kwaliteiten en werkpunten op een rijtje te zetten.

lees meer

7 tips om je te hoeden voor de zomerdrukte

Je voelde het ongetwijfeld eerder. De zomer komt eraan en sommige collega’s zetten hun verlof al in. Het werk van je collega kan onmogelijk blijven liggen, dus jij en je team doen jullie best om de afwezigheid op te vangen. Helaas brengt dat extra werkdruk met zich mee. Niet getreurd, met deze tips hou je het hoofd koel tijdens de zomerdrukte.

lees meer

Word je gelukkiger van telewerken?

In tijden van eindeloze files duikt de mogelijkheid tot telewerken steeds vaker op. Telewerken betekent dat medewerkers de nodige tools krijgen van de werkgever - zoals een computer en internetverbinding - om de taken die ze normaal gezien in het bedrijf uitvoeren, thuis te kunnen realiseren. Wat zijn de voordelen en de valkuilen ervan? En kan het bijdragen aan het werkgeluk?

lees meer

Roken op het werk en daarbuiten: de evolutie van 1976 tot nu

Vandaag (31 mei 2019) is het anti-tabaksdag. We staan daarom even stil bij de evolutie van roken en de regels die daaromtrent gemaakt werden door de tijd heen. Ook op de werkvloer werden de regels omtrent roken al menig keren aangepast. Wist je trouwens dat het pas sinds 2006 verboden is om te roken in gesloten, openbare plaatsen?

lees meer

Eigen kweek: hoe hokjesdenken met de paplepel in de mond wordt gegeven

Op dinsdag 21 mei is het werelddag voor culturele diversiteit. In tijden van onverdraagzaamheid en interculturele miscommunicatie - ook op het werk - loont het voor ons de moeite om stil te staan bij de bronnen van deze problematieken.

lees meer

Een tekort aan vrouwelijke rolmodellen: hoe de vicieuze cirkel doorbreken?

Vrouwen in een leiderschapspositie. Tegenwoordig zijn er nog altijd minder vrouwen die topposities bekleden dan mannen. Toch zijn er meer dan genoeg capabele, ambitieuze vrouwen. Kijk maar eens om je heen, je denkt wellicht meteen aan iemand?

lees meer

Hoe je een vlotte start maakt bij een nieuwe job

De vermoeiende eerste dagen op een nieuwe job. De zenuwen razen door je lijf omdat je onbekend terrein gaat verkennen. Je hebt duizend en één vragen en weet niet altijd aan wie je wat kan vragen. Jouw onthaal is uitermate belangrijk.

lees meer

Robotisering: een (vergiftigd) geschenk?

De toenemende robotisering op de arbeidsmarkt heeft de laatste jaren veel stof doen opwaaien en we kunnen er prat op gaan dat de stofwolk de komende jaren alleen maar zal aandikken.

lees meer

Het geheime ingrediënt voor goede werkprestaties

Pauze. Menig werkende mensen slaan het wel eens over in drukke periodes. Nochtans wijst onderzoek uit dat pauzeren bij bewegingsarme beroepen gezondheidsproblemen kan voorkomen, vermoeidheid tegengaat en als gevolg de productiviteit stimuleert.

lees meer

Waardering op het werk zorgt voor hoger energiepeil

Discrete communicatie expert, rots in de branding, Queen/King of planning, talenknobbel, vlotte pen… Je weet wellicht over welke functie we het hebben? Yep, vandaag is het dag van de ASSISTENT! We geven assistenten daarom een extra schouderklopje.

lees meer