Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Nemen robots de jobwereld over?

Kijk op Netflix of IMDB en de lijst van robots-trying-to-exterminate-mankind films is eindeloos. Herinner je je dat filmpje op Youtube van AI-robot Sophia? Jeweetwel, waarin ze verklaarde dat ze graag in de toekomst een eigen zaak wil opstarten maar dat ze zich ervan bewust is dat ze wettelijk niet als een persoon wordt gezien en oh ja, even later vermeldde ze al lachend dat ze de mensheid wel wil vernietigen. Beetje eng als je erover nadenkt dat men robots zoals Sophia wil inzetten in mensgerichte beroepen zoals onderwijs, gezondheidszorg en therapie.

Maar laten we even de graancirkels, Bigfoot en Lizardpeople theorieën achterwege laten en de situatie rationeel bekijken: gaan we ooit concurrentie krijgen van robots of automatiserende software op de arbeidsmarkt?

lees meer

Taaksignificantie: je hoeft niet de beste te zijn om belang te hebben

Deze week legt Talent in Vlaanderen de focus op taaksignificantie aangezien dit een belangrijk onderdeel is van werkgeluk maar waar online niet veel over te vinden is. Taaksignificantie is een moeilijk woord voor ‘de mate waarin je job impact heeft op het (professionele) leven van mensen binnen en buiten je organisatie’. Kort gezegd: heb jij het gevoel dat hetgeen je 40 uur per week uitvoert effectief belang heeft?

lees meer

Minder lang op de baan zorgt voor een langer en beter leven

Men zegge “de weg naar het werk is lang en hard”. Files, stakende treinen, wegenwerken, defecte spoorwissels zijn maar enkele voorbeelden van obstakels die de lijdensweg (letterlijk en figuurlijk) aanzienlijk kunnen verlengen. Dat alles onder de stress van ‘oei, straks kom ik te laat op de vergadering’ of ‘ai ai, ik ga niet op tijd zijn om de kinderen op te halen van de voetbal”. Van 9 tot 5 sta je onder stress van je werk dus waarom zou je niet besparen op tijdstress na je uren? Hieronder breng vind je alvast enkele redenen waarom je wel eens beter zou uitkijken naar iets in jouw regio.

lees meer

Autonomie vs samenwerken: is een zelfsturend team de oplossing?

Open een willekeurige vacature en de kans is groot dat je bij competenties zowel “teamspeler” als “zelfstandigheid” kan terugvinden. Autonomie en samenwerken, geen evidente match? Toch gaan sommige bedrijfsculturen verder dan persoonlijke autonomie en prijzen de waarde van “team-autonomie”. Sinds 2018 steekt de trend van zelfsturende teams de kop op, een team zonder manager. Nu, voordat je je teamleader of manager door de guillotine laat passeren (figuurlijk weliswaar), lees je best even verder.

lees meer

Vertrouw jij je werkgever?

Vertrouwen in je werkgever heeft een grote impact op hoe tevreden je bent over je job. Uit recent onderzoek blijkt dat slechts minder dan de helft van de werknemers een ‘groot vertrouwen’ heeft in hun huidige baas, team of collega’s.

lees meer

Ben jij een IT'er/Ingenieur met een warm hart? Laat je CV na en steun mee onze actie ten voordele van 't Kinderkasteeltje

Ieder kind verdient een warme, liefdevolle thuis. Een plek waar hij of zij zich altijd goed en veilig voelt. Het feit dat dit voor sommige kinderen een droom eerder dan realiteit is, breekt mijn hart. Daarom besloot ik als zaakvoerster en vooral als moeder om de persoonlijke bonus van €500 per kandidaat die we kunnen plaatsen integraal te schenken aan ’t Kinderkasteeltje om zo te helpen hun kleine of grote droom waar te maken!

lees meer

5 tips & tricks om positiever in je schoenen te staan

25 oktober is officieel de zuurste dag van het jaar. Sabbel maar lekker op een Napoleonbol of een zuur beertje want hier volgen een aantal tips hoe jij zelf de zoete inval kan zijn zodat de werksfeer niet zuur wordt.

lees meer

3 tips om door te groeien op de werkvloer

Al eventjes op dezelfde stoel? Begint het vuur wat uit te doven? Dit betekent wellicht dat je ambitie hebt om door te groeien en carrière te maken.

lees meer

3 levensreddende manieren om de 'werksleur' te doorbreken

We komen het allemaal wel eens tegen: momenten wanneer je letterlijk nergens zin in hebt en het werk ook niet vooruitgaat. Maar hoe kan je deze momenten nu vermijden en voorkomen?

lees meer

Werkgeluk: (g)een overbodige luxe?

Als we denken aan “werkgeluk” dan krijg je al vaak horrorbeelden voor ogen van geforceerde teambuildings waar je in de regen collectief moet sukkelen om elkaar over hindernissen te krijgen en waar iedereen op het einde vooral gelukkig is dat de dag voorbij is.

lees meer

Losing your brain cycles in traffic? Wanneer file vermijden niet meer aan de orde is.

Er is geen ontkomen meer aan de file-ellende, zo blijkt uit de filebarometer van Touring Mobilis. De Vlaamse wegen blijven vollopen, zelfs tijdens de daluren overdag en op lokale wegen.

lees meer

Video gaming and the brain: a match made in heaven.

Spendeer je je zaterdagavond het liefst als een Shaman in WoW, een sneaky archer in Skyrim of prefereer je de adrenalinekick van Counterstrike, vandaag de dag heeft iedereen zijn favoriet. Maar wist je dat je via gamen ook vaardigheden kunt aanleren die je tijdens je professioneel leven helpen?

lees meer

Een kijkje in het leven van een vrouwelijke leider

Op maandag 26/08/2019 is het women's equality day, en dat kunnen we bij Talent in Vlaanderen niet over het hoofd zien. Graag stellen wij jullie de enthousiaste en ambitieuze vrouw achter Talent in Vlaanderen voor: Silvie Van de Reviere.

lees meer

Met deze 3 tips kom je nooit meer terecht in een bedrijf dat niet bij je past.

‘Een job die bij je past’, een uitspraak die gretig in de mond wordt genomen in jobadvertenties of door recruiters. Natúúrlijk wil je graag werken in een bedrijf wiens waarden, werkwijze en doelen nauw aansluiten bij de jouwe, maar hoe bepaal je op basis van een simpel sollicitatiegesprek of de organisatie in kwestie dezelfde richting uit wil als jij?

lees meer

Een goede ouder zijn en toch carrière maken? 3 tips!

100% moeder of vader zijn en tegelijkertijd ook 100% voor een carrière gaan? Met de nodige positiviteit en flexibiliteit is het zeker mogelijk om kinderen met werkambitie te combineren. Hoe? Er bestaat geen gouden handleiding, maar we reiken je alvast enkele tips aan!

lees meer