Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Western Digital

Western Digital: wereldleider in object-based software voor Exabyte storage systemen

De Gentse DataCenter Systems afdeling van Western Digital (het voormalige “Amplidata”), bouwt vanuit de Ghelamco arena object-based software technologie voor Exabyte-enabled Cloud storage systemen. Een team van 60 hoogopgeleide Computer Sciences Engineers (Masters & Phd’s) gebruikt hiervoor verschillende software technologieën. Van Linux, C, C++ over Python, Golang, Java, O'CAML, heel wat algoritmes en ... nog meer wiskunde.

In 2008 richtten Wim De Wispelaere en Wouter Van Eetvelde (VP Engineering & Co-Founder) Amplidata op. “Met onze technologie voor ‘unbreakable storage’ kunnen wij zeer grote gegevensvolumes (big data) opslaan zonder dat die verloren gaan. Wij overtreffen daarmee het RAID-systeem, dat eigenlijk niet meer mee kan.” Wim: “Ik vergelijk onze technologie graag met de vier wielen aan een auto, die vier disk drives voorstellen. Wanneer een auto eén van die wielen verliest - of een disk drive crasht, zet de bestuurder zich normaal aan de kant. Wij daarentegen hebben geen tijd te verliezen en geven bij wijze van spreken gas bij om de data zo snel mogelijk te herstellen.”

Ken jij Western Digital voornamelijk van de harde schijven? Dat kan, maar in Gent engineeren we ook software technologie voor Cloud-Enabled Data Storage tot 52 Petabyte aan capaciteit en meer!

Waarom nog naar Silicon Valley gaan? Consider Ghent Valley en kom aan boord van Western Digital.

Aanspreekpunt voor dit bedrijf

Career Viking Olivier - Western Digital

Kenmerken

Jobs