Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Kristof Meersseman - Project Manager Development

We spraken met Kristof Meersseman, sinds 2016 Project manager bij UCast. Hij legt ons uit hoe hij het werken bij UCast ervaart en wat volgens hem de grootste troeven zijn van het bedrijf.

Hoe ziet jullie werkweek er uit bij UCast?

Kristof: "In het begin van de week hebben we een groepsmeeting waarin we kijken wat de huidige projecten zijn en wie welke taak op zich neemt. Het fijne aan de vlotte groepsdynamiek is dat ieder kan onderhandelen over de verdeling van de taken. Als iemand interesse heeft in een bepaalde taak dan kan hij dat met veel plezier op zich nemen. Het is deze verstandhouding en collegialiteit die het werken bij UCast zo aangenaam maakt."

Wat zijn jullie wekelijkse taken?

Kristof: "Zoals jullie weten hebben we bij UCast een software-pakket op maat welke zorgt voor een gecentraliseerd gebruik van televisienetwerken in hotels, ziekenhuizen maar ook bijvoorbeeld de touchscreens in gemeentehuizen, en allerhande kiosken. We kijken wat de requirements bij de klant zijn, ontwikkelen en implementeren de soft- en hardware op de locaties in kwestie en zorgen voor de voortdurende monitoring van deze toepassingen. Hier hebben we zelfs een algemeen monitoringssysteem voor, waar we constant de stand van zaken kunnen bekijken en kunnen ingrijpen waar nodig. Ook zorgen we natuurlijk voor de constante updates ifv de evoluerende technologie van onze klanten en installeren we nieuwe features waar nodig."

Wat vind je, buiten de collegialiteit en het groepsgevoel, nog andere troeven van het werken bij UCast?

Kristof: "Er zijn er zeker een aantal! We werken bijvoorbeeld constant met de nieuwste technologieën. Niet alleen om de software bij onze klanten up to date houden, maar ook omdat de hardware van LG en Samsung waarop we ons pakket installeren in constante evolutie is. Als developer bij UCast krijgen we ook de vrijheid om met ideeën naar voor te komen, deze worden dan op ons whiteboard genoteerd. Op tijd en stond stemmen we op het meest innovatieve en originele idee dat dan eveneens wordt uitgewerkt. Dus je ziet, voor een developer die een achtergrond en interesse heeft in multimedia-technologie is dit de perfecte omgeving om aan de slag te gaan. Hier krijg je de nodige ondersteuning van de collega's maar krijg je tevens de gelegenheid om zelf je projecten van a tot z uit te werken."