Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Jelle Biebaut aan het woord

Wat het betekent om Technology Engineer te zijn bij Atlas Copco? Je leest het hier!

Met een bachelor Toegepaste informatica en een postgraduaat IT management op zak, ving Jelle vorig jaar zijn zoektocht naar een job aan. Zijn concreet doel? Op zoek gaan naar een bedrijf waar hij kon doorgroeien: van job tot job hoppen is namelijk niet aan hem besteed.

Doorgroeimogelijkheden? Jelle stelde de vraag aan een aantal bedrijven maar bleef keer op keer op zijn honger zitten. Na gesprekken bij Atlas Copco liep zijn zoektocht naar een job ten einde. Hij had namelijk het gevoel dat hij er heel wat kansen zou kunnen grijpen. En zo is ook gebleken! Hoewel Jelle slechts negen maanden bij Atlas Copco in dienst is, heeft hij er al een mooi parcours afgelegd.

"Een kneusje, zo voel je je soms als je van de schoolbanken komt"

“Toen ik in september begon met werken, vroeg ik mij af wat ik aan de hogeschool eigenlijk geleerd had. Ik had er wel enkele technische skills geleerd, maar soms voelde ik me een kneusje.” Hoe kon je je bij Atlas Copco dan meester maken van de nodige technische kennis? “Tijdens mijn eerste maand heb ik een opleiding genoten waar ik leerde werken met de systemen die ze hanteren en verder leerde ik ook de programmeertaal aan. De cursus viel heel goed mee. De materie op zich was nieuw, maar de manier van redeneren bij programmeren had ik dankzij mijn opleiding wel al onder de knie.”

"Gaandeweg heb ik bij Atlas Copco zelf meer verantwoordelijkheden opgenomen"

Aan welke projecten werk je en heb je het gevoel dat je al heel wat progressie maakte? “Ik werk aan ERP projecten voornamelijk binnen logistiek, productie en finance. Gaandeweg heb ik bij Atlas Copco zelf meer verantwoordelijkheden opgenomen. Zo ligt de focus in mijn job ondertussen een stuk minder op het ontwikkelen van software. Ik ga nu ook zelf op zoek naar de achtergrond van technische problemen en naar oplossingen. Dit betekent dat er dus functionele en technische analyses aan te pas komen die voor heel wat uitdagingen zorgen. Ik heb zo al een complex probleem bij een afdeling in Spanje opgelost waar ik toch even op moest kauwen. Ik haalde er veel voldoening uit.”

"Ik heb collega’s met wie ik zonder problemen na het werk ook nog zou afspreken"

Hoe zou je de sfeer bij Atlas Copco omschrijven? “Naast inhoudelijke uitdagingen en doorgroeimogelijkheden heerst er bij Atlas Copco een zeer leuke sfeer. Zeker binnen ons dynamisch team dat een mix is tussen een ‘oudere’ en een ‘jongere’ garde primeert er een informele sfeer. Zo ben ik tussen de middag al eens gaan lopen met onze teamleader. Iedereen binnen het team is erg toegankelijk en er wordt bovendien veel belang gehecht aan communicatie. Het zijn zeker collega’s met wie je na het werk eens afspreekt. Ook de glijdende uren zijn erg handig. Ik ben afkomstig uit Dendermonde en ik vind het - met het toenemende fileprobleem - zeker een grote troef om volgens een flexibel urensysteem te kunnen werken.”

"Internationale contacten laten toe mijn blik te verruimen"

Zijn er nog boeiende aspecten aan jouw job? “Wat mij zeker heeft getriggerd bij het zoeken naar een job is het internationale aspect dat bij Atlas Copco sterk aanwezig is. Je hebt de mogelijkheid om internationale contacten te leggen en te reizen. Ik ben jong en hoef nog met niet veel zaken rekening te houden, dus sta ik zeker open om andere culturen te leren kennen. Dit laat mij toe een andere kijk op de zaken te krijgen en mijn blik te verruimen.

In het algemeen kan ik stellen dat ik niet van bedrijf hoef te veranderen om te kunnen doorgroeien en dat ik veel – internationale – ervaring kan opdoen.”