Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Dries Godaert aan het woord

Wat het betekent om IT Project Engineer te zijn bij Atlas Copco? Je leest het hier!

“Ik kom met de fiets naar het werk.” Zo beet Dries de spits af tijdens ons gesprek. “Ik wilde dit graag even aanhalen aangezien niet iedereen dit kan zeggen! Atlas Copco is makkelijk bereikbaar met de fiets én met de auto. Wanneer ik na mijn rit aankom, neem ik een kop koffie en ben ik klaar om de werkdag te beginnen.”

"Naast het werk is er voldoende tijd om te ‘leven’"

Als afgestudeerde handelsingenieur in de informatica koos Dries vorig jaar in oktober resoluut voor Atlas Copco. Zijn drijfveren? “Atlas Copco kan beroepen op een stevige reputatie en staat bekend als goede werkgever. Vooral dit laatste heeft me over de streep getrokken. Er is een evenwichtige work-life balans waardoor je naast het werk nog voldoende tijd hebt om te ‘leven’. Leuke extraatjes zijn het sportcomplex en de chalet (lees: de sportkantine) op de hoek. Een andere ‘nice to have’ is het internationale aspect aangezien ik graag reis. Toch is het vooral belangrijk hier in Wilrijk gelukkig te zijn. Ik breng er tenslotte 95 procent van mijn tijd door.”

"De toegankelijke sfeer binnen het team geeft mij als beginneling een gevoel van zekerheid"

“Ik maak deel uit van het Data Excellence team waar alles draait rond data warehousing. Wanneer de business een vraag heeft naar een bepaald dashboard ben ik hun contactpersoon. Na een analyse van de precieze vraag verzamelen we de nodige data en kunnen we een model bouwen dat de complexe data vertaalt voor de business. Binnen ons team heerst er een vlakke structuur en durven we elkaar om hulp vragen wanneer dat nodig is. De toegankelijke sfeer geeft mij als beginneling een gevoel van zekerheid.”

Dries’ grootste uitdaging wanneer hij bij Atlas Copco startte? Technische expertise opbouwen. “In het begin wist ik vaak niet hoe ik een bepaald probleem moest aanpakken door mijn gebrek aan technische kennis. Hierdoor liep ik vaak met mijn gezicht tegen de muur. Om die muur te overbruggen daalde ik iets minder af in het technische en ging ik vooral meer communiceren met mijn teamleden wanneer ik vast zat.”

"Af en toe is het nodig iemand achter de veren te zitten"

“In mijn rol als Project Engineer is het belangrijk dat ik achter het project aan blijf zitten en toegewijd te werk ga. Ik moet proactief handelen wat betekent dat ik af en toe iemand achter de veren moet zitten. Op communicatief vlak heb ik hierdoor de afgelopen maanden al mooie stappen gezet: ik heb meer durf ontwikkeld en stap zonder aarzelen af op de mensen die ik nodig heb.”

"Ik ga op zoek naar innovatieve manieren om het werk efficiënter te laten verlopen"

Wat Dries het liefste doet? Innovatief op zoek gaan naar oplossingen! “Ik ben nu voornamelijk bezig met iets kleinere projecten omdat ik nog niet zo lang in dienst ben. Bij het opzetten van die projecten schieten de obstakels soms als paddenstoelen uit de grond. Dan ga ik telkens op zoek naar innovatieve manieren om het werk vlotter en efficiënter te laten verlopen. Naast deze projecten maak ik ook deel uit van de project management werkgroep binnen CT-IS. Er wordt nagedacht over hoe men projecten zo doeltreffend mogelijk kan laten verlopen. Dit boeit mij heel erg en zorgt voor variatie binnen de job.”

"Ik heb het gevoel dat er heel wat opportuniteiten zijn naar de toekomst toe"

De toekomst? Daar heeft Dries ook al over nagedacht! “Ik heb het gevoel dat er heel wat opportuniteiten zijn naar de toekomst toe. Eerst en vooral zou ik graag wat meer expertise opbouwen om daarna eventueel stappen te zetten naar een meer mensgerichte functie waar coaching aan te pas komt. Om dat te kunnen bereiken heb ik uiteraard eerst meer technische kennis nodig over data. Eerst nog wat bijleren dus.”