Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Myriam aan het woord

“Je ambitie gecombineerd met de invulling die je zelf geeft aan je work-life balance bepalen wie je kan worden bij Actemium.”

Myriam behaalde het diploma Bio-Ingenieur en is sinds drie jaar Business Analist en Projectleider bij Actemium. Hoe zij als rasechte Bio-Ingenieur haar ei makkelijk kwijt kan in een IT-afdeling? Myriam voert projecten uit voor klanten in de agro-voedingsindustrie, en heeft dus dankzij haar opleiding ook een sterke link met het functionele.

De IT-wereld was geen onbekend terrein voor Myriam. Tijdens het maken van haar thesis deed ze net zoals haar medestudenten heel wat statistische verwerkingen. Ook programmeren kwam aan bod. De vacature Business-Analist/Projectleider sprak Myriam als schoolverlater meteen aan. Met een ijzersterk technisch team meewerken aan complexe software, en functionele input geven bij bijvoorbeeld upgrades bleek ook helemaal haar ding. ​De jobinhoud van Myriam? Die bestaat vandaag uit verschillende aspecten: het technische programmeren, het leiden van projecten, overleg met klanten, het uitvoeren van analyses en het geven van opleidingen. Samengevat zien we dus een technische, analytische en projectmatige invalshoek in deze job.

Voor die brede scope heeft ze zelf gekozen, want bij Actemium hangt je jobinvulling af van wat je zelf interessant vindt of van waar je zelf goed in bent. Een volledig technische loopbaan kan bijvoorbeeld net zo goed. Ook het volgen van opleidingen wordt gestimuleerd, dus wanneer je ambitie hebt om te groeien zijn de mogelijkheden legio.

Toen ze net startte werd Myriam begeleid door twee senior projectleiders. Ook nu werkt Actemium met een peterschap voor nieuwe collega’s en een persoonlijk onthaal- en leerplan. Zo word je optimaal op weg geholpen in jouw loopbaanpad.

Over de sfeer op kantoor is Myriam enthousiast. Ze neemt zelf heel wat initiatieven en kan het goed vinden met haar collega’s. “Het is heel leuk om een toffe en snelle interactie te hebben met collega’s, iedereen is altijd bereid om je vragen te beantwoorden en je bent echt deel van het team”, zegt ze. Bij Actemium weet iedereen van alle aspecten wel iets en daarnaast kent ook iedereen elkaar. Ook al is Actemium dus een internationaal bedrijf, doordat de organisatie uit business units bestaat, heerst er een echt KMO-gevoel.

Bij Actemium kom je terecht in een toffe en energieke werksfeer. Je wordt van bij je start goed begeleid door je peter of meter en opgevolgd door de HR-afdeling. Je loopbaan uitbouwen kan in een technische, projectmatige of analytische richting. Of doe je het liever zoals Myriam? Dan combineer je de drie aspecten in één job. Alles hangt af van je persoonlijke ambitie en doelstellingen. Veel succes met je eerste job!