Logo Talent In Vlaanderen
  • Online jobbeurs 24/7 beschikbaar
  • Ontdek welk bedrijf echt bij jou past
  • Als kandidaat heb je zelf de touwtjes in handen

Brecht aan het woord

“Je start met een functieomschrijving, maar aan je uiteindelijke job geef je zelf vorm.”

Acht jaar geleden startte Brecht bij Actemium als analist-programmeur. Vandaag is hij Technical Product Manager van Operra, een complex softwarepakket dat zorgt voor de automatisering van aankoopprocessen en risicobeheer in de agri-sector. Hij werkt daarnaast op functionele en technische dossiers voor een groot project in … Parijs. Brecht vindt het top om zijn technische job te combineren met functionele uitdagingen. Brecht werkt projectmatig en dat vindt hij voor zichzelf belangrijk en uitdagend.

Brecht heeft een diploma Toegepaste Economische Wetenschappen met als specialisatie Informatica. Bij een IT-bedrijf aan de slag gaan, was dus geen verrassing. In een eerste job miste hij de uitdaging. Na deze eerste werkervaring koos hij voor Actemium met als voornaamste reden de jobinhoud. Een technische uitdaging bij een middelgroot bedrijf met mogelijkheden om te groeien in wat je goed én graag doet. Uiteraard speelden naast de jobinhoud ook andere dingen mee. Een goed loon en de bereikbaarheid bijvoorbeeld. Brecht komt uit Brugge en aangezien gelijkaardige opportuniteiten zich al snel in Brussel en Antwerpen bevinden, is het een meevaller dat hij nu in Aalter aan de slag kan. Daarnaast was ook de KMO-sfeer doorslaggevend. Brecht wil inhoudelijk breed kunnen werken en dat kan perfect bij Actemium.

De functietitel van Brecht is “Technical Product Manager” maar zijn takenpakket is een stuk ruimer. Hij begon bij Actemium als Analist-Programmeur. De organisatie heeft aandacht voor waar iemand goed in is en wat de persoon graag doet. En zo groeide Brecht dus naar zijn huidige jobinhoud toe. Toen hij op een bepaald moment de kans kreeg om mee te werken aan een project in Parijs, heeft hij deze met beide handen gegrepen. “Er worden veel kansen gegeven, aan jou om ze al dan niet te nemen” zegt hij.

Je kennis blijven verbreden en verdiepen, is belangrijk, zeker in de IT-sector. Brecht neemt deel aan een Certification Programme dat volledig door Actemium wordt bekostigd. Zo is hij mee met nieuwigheden in zijn vakgebied. Ook de sfeer op het werk zit wel snor volgens Brecht: “De sfeer binnen ons team is heel goed, iedereen kent iedereen en er is een écht KMO-gevoel. Ongeveer drie keer per week gaan we met de collega’s samen lunchen en dat is ook altijd gezellig”.

Brecht houdt van een uitdaging en werkt daarom mee aan de volledige projecten. Hij gelooft niet dat je technisch een product kunt vormgeven zonder ook functioneel geïnteresseerd te zijn. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Daarom geeft Brecht jou graag de volgende tip mee als toekomstige collega: “Denk zelf ook eens na over welke richting je uit wil gaan, je start met een functieomschrijving maar aan je uiteindelijke job geef je zelf vorm”.

Bij Actemium kom je terecht in een toffe en energieke werksfeer. Je wordt van bij je start goed begeleid door je peter of meter en opgevolgd door de HR-afdeling. Je loopbaan uitbouwen kan in een technische, projectmatige of analytische richting. Alles hangt af van je persoonlijke ambitie en doelstellingen. Veel succes met je eerste job!